Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

0 Ο ΜΕΓΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

http://neakeratsiniou.blogspot.com/2010/07/kobe.htmlΤρίτη, 20 Ιουλίου 2010


KOBEΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ!

Απο Enet.gr
Την κατάργηση με νομοθετική πρωτοβουλία των αυξήσεων που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και εγκρίθηκαν από τηνΕπιτροπή Διαιτησίας και ξεπερνούν τις προβλεπόμενες στο Μνημόνιο, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος...
"Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει" τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοθετική παρέμβαση, με την οποία "αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε".

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσιωτάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαΐου της τάξεως του 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, "η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα", δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

ΚΚΕ: Αδίστακτος υπερασπιστής της κερδοφορίας του κεφαλαίου η κυβέρνηση
"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι είναι οι πιο αδίστακτοι υπερασπιστές της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της καταλήστευσης των εργαζομένων", σχολίασε το ΚΚΕ για την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας. "Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση, που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αγνοήσουν και να αντεπιτεθούν, προκειμένου να αχρηστεύσουν στην πράξη τις κυβερνητικές επιδιώξεις.", προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Λοβέρδος και κυβέρνηση "γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα"
Για "νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης" , έκανε λόγο το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. "Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας ότι προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία για να καταργήσει τις ΣΣΕ και ΔΑ που δίνουν σε εργαζόμενους κλάδων ή και επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα αυξήσεις στους μισθούς ελάχιστα μεγαλύτερες από όσα προβλέπει ο μνημόνιο για το 2010, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ίδιος ο υπουργός προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα (άρθρο 22) για ένα και μόνο λόγο: Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου στη χώρα μας. Αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδραστικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα ουδεμία συμβολή έχει στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας - το οποίο η κυβέρνηση επικαλείται - αλλά αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων μέσω της λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων.", τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου