Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

0 ΕΝΑΣ ''ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ''...


                           Ένα αστείο βιντεάκι που μας δείχνει κάτι θλιβερό:
                                          Τον ''Φιλήσυχο Πολίτη''...
                                                                  (Κλικ εδώ)

0 The Shock Doctrine 2009 (NTOKIMANTEΡ)




Το The Shock Doctrine είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein, το The Shock Doctrine προβάλλει το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης συγκλονισμένων από την καταστροφή ανθρώπων και χωρών. Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς.

Η Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «καπιταλισμό της συμφοράς» και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η ψυχιατρική θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό το μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας.

0 Περί βίας...

Πριν από μερικούς μήνες μόνο κάποιες φωνές από την Αριστερά μιλούσαν για πόλεμο.
Τότε όλα τα δελτία ειδήσεων είχαν πέσει επάνω τους χλευάζοντάς τους.
Ε όχι και πόλεμος έλεγαν...

Τώρα όλο και περισσότεροι μιλούν για κοινωνικό πόλεμο, ενώ σε λίγο όλοι θα μιλούν για κανονικό πόλεμο με μάχες στους δρόμους κλπ.
Από αυτά που είδαμε να συμβαίνουν χθές το μεσημέρι με την άγρια επίθεση καταστολής πού έγινε με όλα τα διαθέσιμα μέσα εναντίον του τεράστιου συλλαλητήριου διαμαρτυρίας, το συμπέρασμα δεν το βγάζουμε εμείς. Προκύπτει αβίαστα από μόνο του.
Ειναι ολοφάνερο οτι η εισβολή των δανειστών-δυναστών μας με την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει.
Θα αποκρουστεί και θα αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο...

Δεν είναι ζήτημα απλά πολιτικό. Ειναι κύρια ζήτημα επιβίωσης δικής μας και των παιδιών μας, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας!

Απορώ λοιπόν πως είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου όπου καθημερινά ασκείται απροκάλυπτη βία, να ασχολούνται τόσο πολύ με την καταδίκη της βίας εναντίον ενός συγκεκριμένου ατόμου και μόνο, επειδή έτυχε να είναι τ.υπουργός.
Ωραία λοιπόν, ας καταδικάσουμε όλοι τη βία...
Αλλά πρωτα ας αναρωτηθούμε:

Γιατι δεν ζήτησαν όλοι την καταδίκη της βίας απο τα ΜΑΤ στην Κερατέα;

Γιατί η Βουλή δεν καταδικάζει την εκτεταμένη καθημερινή βία εναντίον πολιτών σε όλες τις τελευταίες διαδηλώσεις;

Γιατί δεν ζητούν όλοι οι εν λόγω ευαίσθητοι, την καταδίκη και την απαγόρευση της χρήσης καρκινογόνων χημικών εναντίον αθώων πολιτών που διαμαρτυρονται για τη ληστεία που υφίστανται;

Ή  μήπως δεν θεωρούνται αθώοι ή "υγιείς πολίτες" και πρέπει να συνετισθούν; (Γίνονται τελευταια κατι τέτοιοι διαχωρισμοί)...

Είπαν οτι η επίθεση κατά του υπουργού προσβάλλει τη Δημοκρατία...  
>>>

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου