Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

1 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


 Ούτε ο ΑΚΗΣ δεν έλεγε τέτοιες ηλίθιες δικαιολογίες.


Ας αφήσει τις ηλιθιότητες ο Παππάς για αγγουράκια και ντομάτες. 
Τα μαύρα χρήματα μετέφεραν στο εξωτερικό. 



Διάχυτη είναι πλέον  η αίσθηση ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία-φωτιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Αχίλλειος Πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο ΑΚΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ με το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου και Πιερή

Στο μεταξύ αρχίζει να μπαίνει στο κάδρο και ο συνεταίρος του Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρος Πιερή ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. 
 
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου έβγαινε από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου κρατώντας μια άδεια πλαστική σακούλα το ενδιαφέρον-όχι μόνο δημοσιογραφικό-θα στρέφονταν και στο πρόσωπο του Λάμπρου Πιερή, ο οποίος (σύμφωνα με τον Αρτεμίου) ήταν συνεταίρος του Αρτεμίου στο νομικό τους γραφείο έως το 2015. 
Ο Λάμπρος Πιερή είναι μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
 
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, που θεωρείται ένας από τους έμπειρους νομικούς σε ζητήματα offshore εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα PANAMA PAPERS, είναι ο άνθρωπος που «μπαινοβγαίνει» με άνεση στο Μαξίμου και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  
Κατά «σατανική» σύμπτωση, πριν από δυο εβδομάδες, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή. 
Κάποιος τον φωτογράφησε και άρχισε το... κακό. 
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι και διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust, που -όπως είπε- είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής».
 
 Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate). Είναι «Εξπέρ» σε υπεράκτιες και στέλεχος του ΑΚΕΛ. 
Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα...
Μετά την αποκάλυψη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς  σχολίασε μιλώντας στο Real FM, με αφορμή τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» για το ταξίδι του με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα ότι  «Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις». 
 
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας...
 «Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. 
Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.

 
 
Τώρα το πόσο μπορεί να πείσει ότι πήγε στην Βενεζουέλα που πεινούν για να αγοράσει τρόφιμα, είναι ένα θέμα που ανήκει  στην ….ψυχιατρική.

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η ανάρτηση του Κύπριου δικηγόρου μετά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς για το σκοπό του κοινού τους ταξιδιού στη Βενεζουέλα

Με ένα αμφίσημο tweet τοποθετήθηκε στην υπόθεση του ταξιδιού του με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου.

«Σιγά μην πήγαμε στη Βενεζουέλα για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο δικηγόρος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και στα περίφημα panama papers,  προκαλώντας αμέσως εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά. 
Αυτό, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος ο κ.Παππάς είχε δηλώσει ότι ταξίδεψε με τον δικηγόρο - εξπέρ στις offshore προκειμένου να διερευνήσει «αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας». 
 Το tweet  του δικηγόρου «αδειάζει» κυριολεκτικά  τον υπουργό.

 
 

                                                                                                                                                   Πηγή

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Δωσε Κουλη δωσε!

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου