Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

0 Αν η ΝΔ έπαιρνε αυτά τα μέτρα θα καιγόταν ο κόσμος....

GREEK RIDER
the look of a freezing person
Αν αυτά τα μέτρα τα είχε πάει η ΝΔ τώρα θα ήταν όλοι στους δρόμους και θα έκαιγαν κάδους πετώντας παράλληλα πέτρες στα ματ. Τώρα όλοι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο γιατί κυβερνάει το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Όπως πολύ σωστά είχε πει κάποτε ο Γιάννης Μαρίνος, δντης τότε του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει σκληρά μέτρα χωρίς να έχει άπειρες κοινωνικές αντιδράσεις. Προφητικός ο Γιάννης Μαρίνος...


Θα αρκεστώ να πω -και αν θέλετε σημειώστε το αυτό- ότι με τα νέα μέτρα που πάρθηκαν, συν αυτά που θα παρθούν ακόμη, κάποιοι είναι τελειωμένοι από την ζωή.



Αυτοί που είναι τελειωμένοι από την ζωή είναι όλοι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ευσυνείδητους υπάλληλους και οι οποίοι κέρδιζαν μια χαμηλή αμοιβή (π.χ. 1000 ευρώ) ίσα, ίσα για να ζουν. Πλέον η ύπαρξή τους καθίσταται επιζήμια για το κράτος και την κοινωνία που επιθυμεί να τους εξοντώσει με έμμεσο τρόπο. Και ασφαλώς μιλάμε και για τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη άτυπα καταργήσει δώρα, επιδόματα και πλήρη ένσημα.....Σε λίγο καιρό ο ιδιωτικός τομέας θα δεχτεί πάρα πολλά χτυπήματα, η ΓΣΕΕ θα ψάχνει παράθυρο για να πηδήξει έξω από το κτήριο που θα καίγεται. Σιγά, σιγά όμως, ανά τρίμηνο ίσως ή και συντομότερα.






Για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπονται πολλά δεινά ακόμη. Θα τους πιέζουν μέχρι να σκάσουν ή μέχρι να μην μπορούν να πληρώνουν τα στεγαστικά και τις τράπεζες. Θα αποφεύγουν να κάνουν βόλτα σε εμπορικά μέρη για να μην νιώθουν κατάθλιψη. Θα τους πατήσουν κάτω πιο πολύ από όσο βάζει το μυαλό σας. Αυτή είναι η αλήθεια και συγνώμη αν στεναχωρώ που τη λέω.

Έρχονται πολύ πολύ δυσχερέστερα μέτρα. Αν δεν υπάρξει άμεση έμπρακτη στήριξη της ΕΕ οι αγορές θα μας ξεπατώσουν. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Οι αγορές δεν ικανοποιούνται έτσι εύκολα με 30% μειώσεις επιδομάτων. Αν δεν υπάρξει πολιτική κάλυψη της ΕΕ τα spreads θα ξανανέβουν ή δεν θα πέσουν για πολύ. Τα μέτρα αυτά ήταν καθαρά για να παρθεί πολιτική στήριξη από την ΕΕ και όχι για να φτιάξουν τα οικονομικά της Ελλάδος που δεν φτιάχνονται γιατί απλούστατα η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη ήδη.

Ο επόμενος γύρος θα περιέχει απελευθέρωση των απολύσεων, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (σε αυτό συμφωνώ) και άλλες αλλαγές. Κερδισμένοι θα βγουν όσοι κάνουν ελεύθερα επαγγέλματα και- ξαναλέω- ζημιωμένοι θα είναι όσοι είναι υπάλληλοι οποιασδήποτε μορφής ή βαθμίδας. Ασφαλώς και οι ιδιωτικοί, ιδίως αυτοί. Ο λόγος είναι ότι το σύστημα θέλει να δίνει αντικίνητρα στο να θέλει κάποιος να γίνει υπάλληλος, να βολευτεί που έλεγαν κάποτε. Αντίθετα θέλει να τους ωθεί όλους να προσπαθούν μόνοι τους να κάνουν μια δουλειά με ρίσκο. Πολλοί όμως, πιο πολλοί από όσο θα έπρεπε δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να είναι δούλοι, δηλαδή υπάλληλοι.

Από την άλλη το σύστημα χρειάζεται -πιο πολύ από την μεσαία τάξη- την φτωχή τάξη. Χρειάζεται ανθρώπους που αν δεν μπουν σε ένα εργοστάσιο με 400 ευρώ το μήνα θα πεινάσουν, που δεν θα μπορούν ούτε σπίτι να νοικιάσουν. Ο καπιταλισμός σε αυτούς στηρίζεται. Άλλο τώρα αν στην Ελλάδα οι αποδοχές των φτωχών ήταν 800 και 900 ευρώ, διπλάσιες δηλαδή από το επίπεδο ανέχειας που απαιτεί για να λειτουργεί εκβιαστικά και να μπορεί να ασκεί βία ο καπιταλισμός στη χώρα μας.

Άλλωστε στις μεταβατικές φάσεις και μέχρι να βρεθούν νέες ισορροπίες πάντοτε τα θύματα είναι πολλά.

Στόχος τους είναι να μειωθεί το βιωτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα υπαλλήλου στο 50% του σημερινού.

Πολλοί βλέπουν όλα τα παραπάνω με την ξεπερασμένη ματιά του νεοφιλελεύθερου "προοδευτικού" της δεκαετίας του 1990. Τα νέα στοιχεία όμως από την τρέχουσα οικονομική κρίση καθώς και τα παγκόσμια οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων οικονομιών τα τελευταία 10-12 χρόνια δεν πρέπει να μας δίνουν ελπίδες ότι αν δήθεν βελτιώσουμε κάποια πράγματα θα ζήσουμε καλύτερα.

Η αριστερά πρέπει να αφήσει τις μπούρδες και την ηλίθια φρασεολογία της καθώς και η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την ηλίθια τακτική της. Χρειάζεται η πλήρης απόρριψη του καπιταλισμού επειδή απλά ο καπιταλισμός σκοτώνει. Δεν μπορείς να λες ουτοπικά πράγματα όταν ξέρεις πώς λειτουργούν οι αγορές και πώς σε αναγκάζουν να βάλεις τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Μπορείς όμως να στραφείς ενάντια στον καπιταλισμό συνολικά και να συγκρουστείς με αντικαπιταλιστική ειλικρίνεια. Δεν μπορείς να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! ¨Η θα είσαι αντικαπιταλιστής ή θα κάτσεις στα αυγά σου και δεν θα μιλάς! Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Φτιάξτε λοιπόν ένα αντικαπιταλιστικό κόμμα λίγο πιο εκσυγχρονισμένο σε σχέση με κάποια φρασεολογία και κομματικές πρακτικές του ΚΚΕ αλλά με μεγαλύτερη δυναμική σύγκρουσης. Μόνο ένα τέτοιο κόμμα μπορεί να είναι ειλικρινώς αριστερό. Όλοι οι άλλοι είτε μας κάνουν πλάκα είτε είναι επικίνδυνα ηλίθιοι. Φίλοι μου λένε ότι το 2008 και το 2009 στις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είχαν καμία ενημέρωση. Αντί για αφίσες των απεργιών και των στάσεων εργασίας, οι πουλημένοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους κρεμούσαν αφίσες με πάρτι του τύπου "To Know us Better".

Οι συνδικαλιστές δεν είναι για δημόσιες σχέσεις, είναι για να συγκρούονται!

http://greekrider.blogspot.com/2010/03/blog-post_4366.html

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου