Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

0 Από τον Τσε στη σιδερογροθιά...


Κοιτούσα τις φωτογραφίες που έχουν τα ΝΕΑ δίπλα-δίπλα τη μια από την άλλη (17 Ν - Σέχτα) στο ρεπορτάζ για την προκήρυξη της Σέχτας και σκεφτόμουνα το εξής:
Τι σχέση έχουνε τα "ζαγάρια" της 17 Ν με τους επαγγελματίες της Σέχτα;

Ερασιτέχνες, εκτελεστές της κακιάς ώρας από τη μια και πληρωμένοι δολοφόνοι, μπορεί και εισαγόμενοι, που έχουν την άνεση να χτυπάνε χωρίς κουκούλες από την άλλη...

Μπορεί οι Άι-Σιχτίρ της Σέχτα να στήνουνε τον οπλισμό τους για να μοιάζουνε οι δυο φωτογραφίες σαν δαρβινική εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, σαν μια φυσιολογική εξελικτική διαδικασία, αλλά εμένα το μάτι μου δεν μπορεί να ξεκολλήσει από ένα συγκεκριμένο όπλο, τη σιδερογροθιά...

Ποιός τάχα μου επαναστάτης θα διάλεγε σαν όπλο του την σιδερογροθιά;

Η σιδερογροθιά είναι όπλο επιλογής για το νταβαντζή, για τον μπράβο, για τον άνθρωπο του υποκόσμου, όλοι το ξέρουμε αυτό!!!

Δεν χρειάζεται να κάνω καμιά ανάλυση στην προκήρυξη, δεν χρειάζεται να διαβάσω για Διευθυντές φυλακών και για σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να υποψιαστώ την διασύνδεση με τον υπόκοσμο και τους ποινικούς κρατούμενους. Αυτή η σιδερογροθιά τα λέει όλα!!!

Κι αν τυχόν κάποιος πει ότι είναι "φυτευτή" εκεί η σιδερογροθιά για να ξεστρατίζει το μυαλό και ότι από πίσω κρύβεται κάτι άλλο, μυστικές υπηρεσίες, παρακράτος, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ακόμη χειρότερα, το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο:
Αυτοί που κρύβονται πίσω από τη Σέχτα, εξυπηρετούνε συγκεκριμένα σκοτεινά συμφέροντα και εκτελούνε συμβόλαια θανάτου, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες του είδους...

0 Γκιόλιας: ''Αυτούς τους 4 εννοώ'' (αποκλειστικό)




Τρία εικοσιτετράωρα, μετά από την αδιανόητη, φασιστική εισβολή, ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, (ύστερα από μήνυση του Γ. Ψαρρά, με μάρτυρα τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο), την απαράδεκτη κι επεισοδιακή σύλληψή του, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού του, αλλά και την ανακοίνωσή του, με το πολυσυζητημένο δεύτερο υστερόγραφο, (που άφηνε υπονοούμενα και αιχμές για κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους), ο συνάδελφος -με αποκλειστικές δηλώσεις του στο mediasoup- αποκαλύπτει με ονόματα και λεπτομέρειες, ποιούς εννοεί και για ποιούς λόγους τους καταγγέλει.
''MOY ZHTOYΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ, ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ''
Ο διευθυντής του Ραδιοφ. σταθμού ΘΕΜΑ 98,9, μιλάει χωρίς περιστροφές, για πρόσωπα, γεγονότα και συμπεριφορές και μας ανοίγει με ειλικρίνεια τα χαρτιά του, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τους ασκούς του Αιόλου:
 
''Ας ξεκινήσω με το Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος, όλο το προηγούμενο διάστημα, ποτέ δεν ξεχνούσε, να στείλει μήνυμα για τις δημοσκοπήσεις, που έκανε στο portal του, με στόχο τη διαφήμισή του, αλλά στην κρίσιμη στιγμή, δεν πήρε θέση για το φιάσκο και την σκευωρία, που στήθηκε από δημοσιογράφους και συμβούλους τους.''
---Προφανώς, δεν θεώρησε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, άξιο δημοσιογραφικής αναφοράς...
''Ίσως.  Μπορεί να θεώρησε, ότι το πλημμέλημα (με το οποίο δεν έχω καμία σχέση ), είναι μεγαλύτερης σημασίας αδίκημα -άρα έπρεπε να συμβούν, αυτά που συνέβησαν;- από την εξαπάτηση του τηλεοπτικού κοινού, με παραποίηση στοιχείων, σε ρεπορτάζ του- ανταπόκριση από το Αφγανιστάν,  που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Tempo, πριν κάποια χρόνια''.
 *

---Αισθάνθηκες ότι υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος, πίσω από την επίθεση που δέχθηκες, από άλλο γνωστό δημοσιογράφο;
''Εννοείς τον Στέλιο Κούλογλου. Επρόκειτο για μιά εντελώς αναίτια επίθεση, που δέχθηκα από τον εκφραστή των θέσεων του Σημίτη και σύντροφο του Θ.Τσουκάτου, στο ΕΚΚΕ.

Μπήκε στο «ρεπορτάζ» χωρίς σύνορα το 1996, επί Σημίτη και γι αυτό, ξέχασε να αποκαλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και όλα όσα στήθηκαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού, που πληρώνει ακόμα τα σπασμένα των εκσυγχρονιστών και όσων συγκάλυψαν τα μεγάλα σκάνδαλα.
Στα δικαστήρια, εκκρεμεί ακόμα μια υπόθεση του, αναφορικά με οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο μοναδικός δημοσιογράφος, κατά τη γνώμη μου, που καταφέρνει και είναι στην κρατική τηλεόραση, με όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με χαμηλά νούμερα τηλεθέασης''
*
---Μετά από τα όσα συνέβησαν, με την εισβολή στο σπίτι σου, τη σύλληψη κλπ, σε πείραξε που συνάδελφοί μας, αγνόησαν το θέμα, λες και δεν ήταν είδηση πρώτου μεγέθους, το ότι σε καιρό δημοκρατίας, εφαρμόστηκαν χυδαία τεχνάσματα και πρακτικές χούντας;
''Φυσικά και με πείραξε, ειδικά η στάση του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ο άνθρωπος, δεν έστειλε ούτε ένα προσωπικό μήνυμα συμπαράστασης, για ένα πλημμέλημα, που τελικά αποδείχθηκε φούσκα, αφού στους υπολογιστές μου, δεν βρέθηκε τίποτα. Λίγο με απασχολεί η προσωπική ιστορία, όσο ο φασιστικός νόμος, που επιτρέπει σε εισαγγελείς και αστυνομικούς, να εισβάλουν σε σπίτια και γραφεία δημοσιογράφων, αλλά και ραδιοφωνικών σταθμών, για ένα αδίκημα, που αν είχε γίνει, θα ήταν μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση''!
---Η ΕΣΗΕΑ; Ασχολήθηκε;
''Καμμία ΕΣΗΕΑ δεν έκανε παρέμβαση, αλλά θα το πράξει, σίγουρα, όταν σε κανένα μεγαλοδημοσιογράφο κόψουν καμμια κλήση, στο δρόμο!
Θα επανέλθω όμως στο Νίκο Χατζηνικολάου, που ξεχνάει ότι έστελνε μηνύματα, για την επίθεση που έκανε στην φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ» του Γιαννακόπουλου, (ότι δήθεν έφερνε τα εμβόλια για την Η1Ν1), αναφέροντας ότι το troktiko, μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια και επηρεάζεται από εταιρείες.
Τότε, ήθελε να παρέμβω σε παιδιά του troktikou (κάποια εκ των οποίων γνωρίζω), έτσι ώστε να μην υποστηριχθεί η πλευρά της ΒΙΑΝΕΞ, που τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Διέψευσε όμως, αργότερα, το δημοσίευμα του, με πρωτοσέλιδη αναφορά στην ΒΙΑΝΕΞ, γράφοντας, ότι δεν είχε σχέση με το εμβόλιο της γρίπης''.
*
---Πώς προβλέπεις να εξελίσσεται, η γνωστή ιστορία με το κογιότ που κυνηγάει συνέχεια το beep beep;
''Ολοι καταλαβαίνουν πια, τι συμβαίνει με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αυτόν το γνήσιο εκφραστή της αθλιότητας και της συκοφαντίας, αλλά και των ενορχηστρωμένων και αποτυχημένων επιθέσεων σε βάρος μου. Ακριβώς αυτό είναι, το κογιότ, που κυνηγάει λυσσασμένα και διαρκώς το beep beep.
Η περίπτωση του, χρήζει άμεσης ψυχιατρικής διερεύνησης, με δεδομένο το ιατρικό παρελθόν, που ο ίδιος έχει αποκαλύψει μέσα από τις εκπομπές του.
Ο κυκλοφοριακός κατήφορος της εφημερίδας του, δείχνει ότι ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει πολλά περισσότερα, απ’ όσα του λέμε. Με ικανοποιεί το γεγονός, ότι ένας συνεργάτης του, όπως ήμουν επί 17 χρόνια, ουδέποτε καταγγέλθηκε για τίποτα και μάλιστα ο ίδιος, έβαζε το χέρι του στην φωτιά, για την ακεραιότητα μου.
Ίσως όταν παραιτήθηκα από τις εκπομπές του, να άλλαξα εν μια νυχτί. Συμβαίνουν και αυτά. Το ότι παραιτήθηκε όλη η ομάδα, που είχε δίπλα του επί 10 χρόνια, προφανώς δεν του λέει τίποτα. Αν αποφάσιζε να δουλέψει περισσότερο, όταν έπρεπε, ίσως να είχε αποφύγει τον πάτο, που έχει πιάσει.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ... ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
Κανένας μεγαλοδημοσιογράφος, δεν ανέδειξε τα μεγάλα σκάνδαλα του Παύλου Ψωμιάδη, του Γιάννη Ραπτόπουλου (κουμπάρου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) και την εμπλοκή του Γιώργου Κουρή με τα εικονικά τιμολόγια.''
---''Δημοσιογραφία'', διαμορφωμένη λοιπόν, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τον εαυτό της, τον εργοδότη της και γενικότερα...το κοντρόλ, που υπαγορεύει στο αυτί της.
''Προσωπικά, δεν με απασχολεί να μείνω στην δημοσιογραφία και η αλήθεια είναι, ότι πληρώνω τις επιλογές μου.
Όμως, όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα το κάνω με όποιο τίμημα. Το σπίτι μου και το γραφείο μου, θα είναι πάντα ανοιχτό, για νέα εφόδους, ακόμα και από τα μπαλκόνια ή και με ελικόπτερα όπως γίνεται στα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Τελικά, το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια, αποτελεί μια σύγχρονη μορφή της τρομοκρατίας, με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου, μέσα από το χαζοκούτι. Προσωπικά έχω αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν με απασχολεί να κρατήσω την ανωνυμία μου, για να πω όσα υποστηρίζω άρα εξ αντικειμένου, η μήνυση του Γ.Ψαρρά, δεν με αφορά. Η αποδόμηση και η αποκαθήλωση των αστέρων, είναι το ζητούμενο.
Το χειρότερο για όλους εμάς τους δημοσιογράφους, είναι ότι νομίζουμε πως έχουμε κάτι να πούμε, ενώ στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν μας παίρνει στα σοβαρά.''
Σεμ. Δ.

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου