Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

0 Γιατί οι εβραίοι αποκαλούν τον GAP Νταλάρας Παπανδρέου... ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; :))

       Το είδα στο:
 

Πάμε στο Google translate και γράφουμε αγγλικά ή ελληνικά:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

το μεταφράζουμε στα εβραϊκά και μας βγάζει αυτό:
יורגוס פפנדראו

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJJtxXUZAIp_GK7oANXsaQaLSVry_tkVHVi2Hz7jCwJJbT1OsoACKEBKy_rG94aLE_Giuf54ZSti_Kb-6626CtNgRsSmlHuosD1XYCCeY2__4A2utdgFr0zuPpLplZG6qa0KYuC-hPedS8/s1600/Google+Translate_1.jpeg


Πάμε μετά στο Google search και ψάχνουμε για το Παπανδρέου (יורגוס פפנדראו) στα εβραϊκά:

μας βγάζει πρώτο αποτέλεσμα αυτό από την εβραϊκή wikipedia:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuo6hyCGyxFcj4aE2M-CmHvwqf21X81EAUrrkx0aZ6hxdk7xAtSxRTLR3xVPSk2S8d8qFrpRPE9YQMyz8CiEaWmxuvUD3nnJavzxh53e5i4IQAYYnC5SYXeCJEwnA_zG0qT_1eD0BhgCBW/s1600/2_Google+Search_1284745524524.jpeg

Πατάμε το [ Translate this page ] και μας βγάζει αυτό σαν μετάφραση από τα εβραϊκά στα αγγλικά και αυτό από τα εβραϊκά στα ελληνικά:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFFD2qlyCZxAagVIfk7Oyj_pv4i38ph8sf075NlYdZWJanO4CZzP6NExvfQjNJld9SH5n5rmV-Q9FGSgmgjjgnX26JNc297kCDvSDSUjOL4kpz5jTjhAKUHgOzcoPCpYK1__NQla3_jky-/s1600/4_Google+Translate_1284746291024.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9GTKM4u6pireD5nCe9ly_1xv5OC_zYg-tee2hipiGUdheFbYwzleECpCt20ARlM288Eix00dz1npfwgyO_NtiGnymGBd40tgczObTDS3LyXGJTaYKuTzfBsHg3G4Jo7YVw7AJ4CqcIbMT/s1600/3_Google+Translate_1284745717661.jpeg Τυχαίο; Δε νομίζω...
  Και έχω και μια απορία;   
Μέχρι πριν 6 μήνες τον μετέφραζαν ως 
 Γκερέκος Παπανδρέου;

0 Ευρωπαϊκή συνέλευση Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) Πειραιάς,αποφάσεις...








IDC-Εurope, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


 ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Η συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC συγκλήθηκε στον Πειραιά στις 16 Σεπτεμβρίου 2010. Τα συνδικάτα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά είχαν υποβάλει την έκθεσή τους σχετικά με τις επικρατούσες συνθήκες εργασίας μετά την εγκαθίδρυση της COSCO στον Προβλήτα ΙΙ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί είναι απόρροια της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης και της COSCO. Πιο συγκεκριμένα στον Προβλήτα ΙΙ που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO έχει δημιουργηθεί μία ζώνη απασχόλησης όπου οι εργασιακές σχέσεις δεν γίνονται σεβαστές. Εχει επιτραπεί σε Ευρωπαϊκό έδαφος, η εισαγωγή εξαιρετικά απορρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων.

Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά λιμάνια το IDC,

ΕΚΤΙΜΑ ότι:

I. Η συμφωνία παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ που υπογράφηκε μεταξύ της COSCO και της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, εκτός του ότι προξενεί μία σοβαρή προσβολή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο Λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί μία παγκόσμια στρατηγική που εκπορεύεται από την πλέον επιθετική καπιταλιστική αντίληψη, και είναι αντίθετη με τις κοινωνικές αντιλήψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

II. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμένουν στο περιθώριο και να κλείνουν τα μάτια μπροστά στη συνεχή και κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα στην εργασία, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, το δικαίωμα σύστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων και άσκησης συνδικαλιστικής δράσης και το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης.

III. Ότι η έλλειψη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τα ωράρια εργασίας, τα διαστήματα ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιες και τις διακοπές, συνιστούν παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η πρακτική οδηγεί στην αύξηση της επικινδυνότητας του αντικειμένου εργασίας, και στην έλλειψη εργασιακής ασφάλειας, έτσι απειλούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι καθώς και αυτοί που επηρεάζονται από την εργασία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Ευρωπαϊκή Ζώνη του IDC συμφώνησε ομόφωνα τα εξής:
1. Να υποστηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και την απαίτησή τους για εργασιακά δικαιώματα για τη θέσπιση και υλοποίηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

2. Καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει ως εγγυητής για τον σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων από ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές εταιρείες.

3. Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

4. Καλεί την COSCO να αναγνωρίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στον Προβλήτα ΙΙ του λιμένα του Πειραιά, να ασκήσουν συνδικαλιστική δραστηριότητα με τη σύσταση συνδικαλιστικής οργάνωσης, και το δικαίωμα αυτή να γίνει μέρος μιας ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

5. Καλεί όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 - και να εστιάσουν ιδιαιτέρως στις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στα λιμάνια και στα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

6. Καλεί την COSCO να σταματήσει αμέσως τις αντι-συνδικαλιστικές πρακτικές της.

7. Η Ευρωπαϊκή Ζώνη του IDC συμφώνησε μετά από δύο μήνες να επανεκτιμήσει τα αποτελέσματα των ανωτέρω μέτρων, και αν το κρίνει απαραίτητο, να αποφασίσει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά.
 

Αναρτήθηκε από  Nikosdocker  


0 Γ.Ανωμερίτης: Aναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος λιμένων...

   ΠΗΓΗ
 

Στις εργασίες της ημερίδας της IDC (International Dockworkers Council) και προς τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών λιμένων που συμμετέχουν παραβρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης.
 

Ο Γ.Ανωμερίτης αφού ανέλυσε τους στόχους αναδιάρθρωσης του ελληνικού συστήματος λιμένων και τις πολιτικές του Ο.Λ.Π Α.Ε. μεταξύ άλλων τόνισε:

1. Η Ελλάδα είναι πλέον μια σημαντική χώρα παροχής λιμενικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο οποίος είναι ένα από τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. εξυπηρετεί λόγω και της νησιώτικης φυσιογνωμίας της χώρας, τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και εμπορευμάτων, επιβατών, αυτοκινήτων, ναυπηγοεπισκευής και τουριστών κρουαζιέρας.

2. Η σημερινή Διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε συμφωνία με τους εργαζόμενους διασφάλισε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα πλαίσια των Σ.Σ.Ε. και της εθνικής νομοθεσίας.

3. Έχει ήδη συμφωνηθεί και προωθείται η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων, η οποία θα επιλύει κάθε θέμα κανονισμών και εμπλοκών μεταξύ λιμένων. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας λειτουργούν 73 ιδιωτικά λιμάνια.

4. Έθεσε ως θέμα για συζήτηση το ιδιάζον καθεστώς της εβδομαδιαίας εργασίας χωρίς ρεπό, το οποίο ισχύει στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. Το σύστημα αυτό μπορεί να προσδίδει λόγω πρόσθετων αμοιβών αυξημένα εισοδήματα στο λιμενεργατικό προσωπικό, θέτει όμως προβλήματα εφαρμογής κανόνων εργατικού δικαίου. Ζήτησε το θέμα αυτό να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις.

5. Διαμήνυσε ότι από τη μεριά της Διοίκησης δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα διαταράξουν την εργασιακή ειρήνη. Ήδη όλες οι αποφάσεις της Διοίκησης αποτελούν αποφάσεις εκσυγχρονισμού, αναδιάρθρωσης ζημιογόνων τομέων και επέκτασης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και όχι συρρίκνωσής του.

6. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα επιδεικνύει πάντα το ενδιαφέρον του προς την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με έργα κοινωνικής ευαισθησίας και ιδιαίτερα με τη δημιουργία της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά», η οποία θα αναβαθμίσει συνολικά την Πόλη και το Λιμάνι. Το ίδιο θα κάνει και για το περιβάλλον και το οικοσύστημα ώστε το Λιμάνι του Πειραιά να γίνει ένα σύγχρονο ecoport


0 "Καταστροφή η αναδιάρθρωση του χρέους για το τραπεζικό σύστημα"...

  Το είδα στο:
Του ξέφυγε η μεγάλη αλήθεια του Γιωργάκη-καταλάβατε τώρα,παπαγαλάκια,ποιον...σώσατε από την χρεωκοπία; όχι πάντως την Ελλάδα!

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τη συνέντευξη του...πρωθυπουργεύοντα στην Θεσσαλονίκη:

Σύμφωνα με όσα είπε:
"Η λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους θα ήταν ....καταστροφική για τη χώρα...δηλαδή θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα"!!!


ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ,ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ...ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ!
ΠΩΣ Η...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!    ΧΩΡΑ=ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


Δεν συνεχίζουμε:Αφιερώνουμε αυτή την ομολογία διά στόματος Τζέφρυ σε όσους ακόμα ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να διατυμπανίζουν πως "έσωσαν την Ελλάδα" ή πιο λαικίστικα,"τους μισθούς και τις συντάξεις",από την χρεωκοπία!

ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΣΩΣΑΤΕ,ΧΑΙΒΑΝΙΑ:ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!


Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου