Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

0 Η αξία της Ελληνικής Διατροφής ...


0 Τα 6 αγκάθια στον ΟΛΠ με τους Κινέζους ...


Σε χαμηλό βαρομετρικό κινούνται οι ελληνοκινεζικές σχέσεις λίγες ημέρες πριν από την έλευση του πρωθυπουργού της Κίνας κ. Γουέν Ζιαμπάο στην Αθήνα, καθώς από την πλευρά τους οι Κινέζοι διαπιστώνουν ότι εκκρεμούν πολλά θέματα, σημαντικά κατά τη γνώμη τους, σε σχέση με τις επενδύσεις της Cosco στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ερωτήματα αρχίζουν να διατυπώνονται και για το κατά πόσο ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Θριάσιου Πεδίου μπορεί να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί, με τους εκπροσώπους της Cosco που πρώτη έδειξε ενδιαφέρον για την παραχώρηση αυτή να κοντοστέκονται και να μην προχωρούν στην κατάθεση της πρότασής τους.

Σε αυτό το νεφελώδες σκηνικό που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα, θα ήταν σκόπιμο να προσθέσει κανείς και σειρά ανοικτών θεμάτων που προκύπτουν στις σχέσεις της Cosco με τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά. Και τα θέματα αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι άλλη άποψη έχουν οι Κινέζοι για τον χρόνο από την άποψη που έχει η διοίκηση του ΟΛΠ για το ίδιο θέμα.

Η επιστροφή του ΦΠΑ:

 Η μη επιστροφή του ΦΠΑ ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ που έχει προκύψει από τις επενδύσεις του κινεζικού ομίλου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται σε αγκάθι στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις. Αυτό το θέμα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς την τρέχουσα περίοδο η Cosco Ρacific καταγράφει ζημιές ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ από την επένδυσή της στον Πειραιά, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του ΦΠΑ που έχει παρακρατήσει το υπουργείο Οικονομικών...     >>>

0 Μalaka ... (Βιντεάκι)


Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου