Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ξεπουλάνε όλα τα ΛΙΜΑΝΙΑ της χώρας !!!


«Προάγγελο παραχώρησης τμημάτων του Λιμένος Βόλου αποτελεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς 54 συνολικά ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και περιφερειακά λιμάνια εθνικής σημασίας, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε Ανώνυμες Εταιρίες και στα οποία ο ένας και μοναδικός μέτοχος σε ποσοστό 100% είναι το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Συνολικά 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπουργείου …

Ειδικότερα στην εγκύκλιό του ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την οποία, όπως είπαμε, την γνωστοποιεί σε 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και στο λιμάνι του Βόλου, σημειώνει, εκτός των άλλων πως "άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συγκράτηση των δαπανών" και επικαλούμενος το Μνημόνιο, τους καθιστά κοινωνούς της κυβερνητικής απόφασης για "μείωση της άμεσης συμμετοχής του δημόσιου τομέα στις επιχειρήσεις". Στόχος μεταξύ άλλων, όπως λέει, είναι η δημιουργία ενός, περισσότερου ανοικτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για εγχώριους και ξένους επενδυτές σε συνδυασμό με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών».

Σημειώνεται πως η εγκύκλιος Παπακωνσταντίνου εκτός από   τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου   αποστέλλεται ακόμη και στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ελευσίνας,  της Ηγουμενίτσας,  του Ηρακλείου, της Καβάλας, της  Κέρκυρας,  του Λαυρίου, των Πατρών και της Ραφήνας.
Τα παραπάνω που συμπεριλαμβάνονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος του Βόλου» δείχνουν την βιασύνη της κυβέρνησης του Μνημονίου να ξεπουλήσει όσο πιο γρήγορα γίνετε την δημόσια περιουσία που απέμεινε στους ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου