Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

0 ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

http://www.realpolitics.gr/?p=25141
http://sfappeal.com/alley/images/prague-pot.jpgΝόμιμη θα είναι από τον επόμενο χρόνο η καλλιέργεια της μαριχουάνας, για ιατρική χρήση, στην περιοχή του Οκλαντ, στην πολιτεία Καλιφόρνια.
Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες το δημοτικό συμβούλιο του Οκλαντ αποφάσισε να νομιμοποιήσει την καλλιέργεια μαριχουάνας σε μεγάλη έκταση και όχι μόνο σε μικρές ποσότητες προβάλλοντας τα οφέλη που θα υπάρξουν από την φορολόγησή της.
“Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας, ενός ‘Σίλικον Βάλεϊ’ του ‘χόρτου’ που θα παράγεται με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους” δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου.
Η απόφαση για την καλλιέργεια του φυτού αφορά μόνο την ιατρική χρήση και δεν έχει σχέση με την νομιμοποίησή της για προσωπική χρήση καθώς τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον θα πρέπει να επιτραπεί ή όχι. Μέχρι στιγμής πάντως, πάνω από το 50% των καλιφορνέζων είναι υπέρ της νομιμοποίησης.
Σήμερα, στην Καλιφόρνια επιτρέπεται η κατοχή και χρήση μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας αλλά όχι και το εμπόριο ή η κατοχή μεγάλης ποσότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοφιλείς Aναρτήσεις:

Related Posts with Thumbnails

Αρχειοθήκη ιστολογίου